fredag den 29. marts 2013

Mindfulness for særligt sensitive mennesker

Mindfulness for særligt sensitive mennesker.

HSP også i daglig tale kaldet særligt sensitive mennesker. Der er i den seneste tid kommet større fokus på HSP. Vi lever i et samfund og en kultur, der har går stærkt og vi bliver bombarderet med stimuli overalt og arbejdspresset er stort. Vi er alle sårbare overfor denne øgede stimuli , men er man et særligt sensitivt menneske, skal man være ekstra opmærksom. Måske kan vi lære lidt af de særligt sensitive, for de har evnen til at fordybe sig og behovet og evnen til at trække "antennerne" ind, når nervesystemet har brug for restitution.
Særligt sensitive menneskers sanseapparat registrerer masser af (måske ligegyldige) detaljer i omgivelserne, da nervesystemet er meget fintfølende. Man bemærker langt flere nuancer og detaljer i andres følelser og stemninger. Alt dette psykiske input, alle disse data, skal bearbejdes. Det tager tid, og overskrider man sine grænser for stimulering, bliver der brug for reparation. Den foregår gerne i stilhed - uden udefra kommende stimuleringer.
Er du et særligt sensitivt menneske, har du måske brug for at lære dig selv bedre at kende og få indsigt i, hvordan du med mindfulness kan blive bedre til at håndtere de påvirkninger du dagligt udsættes for. Jeg tilbyder mindfulness for særligt sensitive, både individuelt og hold.

Læs mere på: www.lilli-lewandowski.dk

Kh. Lilli

Ingen kommentarer:

Send en kommentar