lørdag den 7. februar 2015

Pårørende stressramt

Pårørende til stressramt.

At blive ramt af stress er en alvor sag for de fleste. Overskuddet til at skulle forholde sig både til sig selv og de nærmeste, er en udfordring og måske endog uoverskueligt. At forklare og udtrykke hvad der sker i den stressramte og hvorfor det sker, er svært at forklare og ofte uforståeligt for omverdenen. Derfor hører jeg ofte, at både den stressramte og de nære isolerer sig i hver der frustration over den opståede situation og at de pårørende føler de står magtesløse og handlingsslammede. Er der børn i familien gør det det ikke lettere, børn er jo også meget berørt af når mor eller far har det dårligt. Ofte tør børn ikke spørge, men er bare angste for hvad der sker med deres forælder og den angst er ikke sund.
En de vigtigste ressourcer i helingen af stress er den stressramtes nærmeste og derfor er det så vigtigt at lære selv at forstå sin stress og situation, men også at ens nærmeste får en større forståelse og derved også bedre kan være der, på en hensigtsmæssig måde. Samtidig er det jo også afgørende, at de nære også passer på sig selv og det kan være svært, når man står i situation, hvor man pludselig på en måde, mister det menneske man har kær.
Derfor er det bare så afgørende, at der bliver sat fokus på de pårørende også og at man om muligt inddrager hele familien i processen.

Kontakt mig for yderligere info via:
www.lilli-lewandowski.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar